CERTIFECTNišta krpelje ne ubija brže.
 

Certifect svoju učinkovitost zahvaljuje revolucionarnoj kombinaciji 3 djelatne tvari, amitraza, fipronila i S-metoprena.

Ono što razlikuje Certifekt od svih drugih proizvoda je izuzetno visoki stupanj učinkovitosti prevencije bolesti koje prenose krpelji (TBD) što ga čini savršenim za primjenu kod pasa koji su izloženi povećanom riziku od TBD-a poput lovačkih i radnih pasa.

Ključ efikasnosti nije u količini djelatnih tvari već u sinergiji fipronila i amitraza, naime, amitraz u stvari izuzetno pojačava učinak fipronila, rezultat je brz akaricidni učinak (krpelje ubija već nakon 2 sata) i to nazivamo EKSPELENTNIM UČINKOM  koji jamči vrlo visoki stupanj prevencije bolest koje prenose krpelji.

Na tragu ekspelencije i zaštite od TBD-a za napomenuti je studija učinkovitosti koju pruža Certifect u smislu zaštite od prijenosa Erlichie canis (uz viruse brzi početak transmisije nakon prihvaćanja krpelja). Studija ukazuje na nevjerojatnih 100% zaštite.  (Fourie JJ, Ollagnier C, Beugnet F, Luus HG, Jongejan F.: Prevention of transmission of Ehrlichia canis by Rhipicephalus sanguineus ticks to dogs treated with a combination of fipronil, amitraz and (S)-methoprene (CERTIFECT(®)). In press in Vet Parasitol.)

Zaključno možemo reći da Certifect pruža izuzetnu razinu zaštite od bolesti koje prenose krpelji (TBD) uz minimalne ili nikakve prolazne nuspojave ako se pravilno aplicira. Ciljna skupina za korištenje Certifecta su svakako psi izloženi povećanom riziku poput lovačkih ili radnih pasa.

CERTIFECT sadrži tri glavne djelatne tvari: fipronil, (S)-metopren i amitraz.

·        Fipronil je glavna djelatna tvar proizvoda brenda FRONTLINE. Fipronil je insekticid/akaricid koji pripada skupini fenilpirazola: njegove karakteristike uključuju brzo djelovanje, veliku sigurnost te dugotrajan učinak. Fipronil djeluje na receptor -aminomaslačne kiseline (GABA receptor) te receptore glutamata, inhibirajući glutamatom reguliran prijenos kloridnih iona, što rezultira prekomjernom neuronskom stimulacijom i smrti ciljanog insekta/akara.

·        (S)-metopren je regulator rasta insekata (IGR) koji djeluje kao analog skupine juvenilnih hormona, sprječavajući razvoj nezrelih stadija insekata. Odrasle buhe i jajašca prisutne na tretiranim psima izložene su (S)-metoprenu, koji se apsorbira kroz hitinski egzoskelet i ljusku jajašca. (S)-metopren sprječava završetak metamorfoze ličinke – što rezultira njenim uginućem. Djeluje na tri razine: sprječava ženke u polaganju jajašaca, sprječava izljeganje jajašaca (razvoj ličinki prvog stupnja) te sprječava prijelaz ličinke trećeg stupnja u kukuljicu.

·        Amitraz je dokazan akaracid formamidinske skupine, a djeluje kao agonist oktopamina u akara. Oktopamin djeluje kao neurotransmiter, neurohormon i neuromodulator. Ometajući njegovo djelovanje, amitraz dovodi do promjena u ponašanju te smrti akara. Prije smrti prihvaćeni krpelji brzo povlače svoje usne aparate i otpadaju s životinje. Amitraz se koristi u kontroli krpeljivosti goveda od 1960. godine. Sinergizam fipronila i amitraza novost je u praksi. Dokazana akaricidnost amitraza koristi se u inovativnoj novoj formuli za povećanje snage ubijanja krpelja.

 

Kako Certifect izgleda?

CERTIFECT se sastoji od dvije zasebne otopine: jedna sadrži 10% težinskog volumena fipronila + 9% težinskog volumena (S)-metoprena, dok druga sadrži 20% težinskog volumena amitraza. Svaka je otopina sadržana u zasebnom odjeljku pipete s dvije šupljine. Dvije se otopine jednostavno istovremeno nanose na psa, a djelatne tvari fipronil, (S)metopren i amitraz se raspodjele po koži unutar 24 sata, kako bi učinkovito djelovali na buhe i krpelje. Poput fipronila i (S)-metoprena, amitraz je lipofilan te se stoga otapa u sebumu (lipidima kože) krzna i kože. Farmakokinetičke studije su pokazale prisutnost amitraza u dlaci pasa barem jedan mjesec nakon nanošenja.

 


 

VAŠ VODIČ ZA NAJBOLJU UPOTREBU CERTIFECTA

S vlasnikom provjerite je li upućen u problematiku krpelja i bolesti koje se njima prenose te je li njegov pas ugrožen. Dodatne informacije potražite na internetskoj stranici www.fleatickrisk.com.

Prilikom propisivanja Certifecta objasnite vlasniku:

·        Koja je korist u usporedbi s ostalim proizvodima

·        Kako ga koristiti na pravilan način

·        Ne zaboravite napomenuti mogući prolazni letargijski učinak
 

Cijenite prednosti:

Brz i učinkovit- eliminacija nove infestacije krpelja unutar 2 do 24 sata.
Vidljiva učinkovitost- odvajanje učvršćenih krpelja i sprječavanje prihvata novih krpelja do 5 tjedana.
Zaštita bez premca- uspješno smanjuje rizik od bolesti koje se prenose krpeljima do 4 tjedna.
Beskompromisan u kontroli buha- ubija odrasle buhe i sve razvojne stadije.
 

Ispravna upotreba

Kako biste garantirali najveći stupanj učinkovitosti, najvažnije je aplicirati proizvod na područje s kojeg ga životinja ne može iščešati ili polizati.

 

 

Nanosite proizvod neposredno prije šetnje ili u dobro prozračenim prostorima.

 

 


 

Certifect se sastoji od dvostruke komore te je škarama potrebno ukloniti vršak pipete kako bi se obje komponente nanijele istovremeno.


 

Za pravilno nanošenje proizvoda Certifect razmaknite dlaku i prislonite vrh pipete neposredno na suhu kožu. Polovicu sadržaja pipete ispraznite na područje početka vrata, a drugu polovicu ispraznite na područje između lopatica kao što je prikazano na                              slici.


 

Ne mijenjajte način i mjesta aplikacije: ne izlijevajte na dlaku i ne nanašajte na više od dva mjesta.
  

Kao biste zadržali najbolju zaštitu od prenosivih, po život opasnih bolesti, bitno je psa tretirati svakih mjesec dana.

 

 


 

Savjetujte vlasnike pasa

Pažljivo upozorite vlasnike na moguću pojavu prolazne pospanosti nakon aplikacije. Objasnite da su te promjene poznate i opisane, da nisu ozbiljne i da se mogu povratiti atipamezolom.

 

 

 

Kako to jednostavno mogu objasniti vlasniku?

Budite svjesni da u rijetkim slučajevima Vaš pas može biti pospan nakon nanošenja. Ova nuspojava objašnjena je u uputstvu proizvoda kao letargija. Kako biste smanjili rizik recidiva, uputno je spriječiti psa da poliže proizvod (bilo češanjem ili lizanjem šapa nakon češanja) pa ga iz tog razloga aplicirajte kako je objašnjeno u uputi. Također, uputno je psa prošetati nakon nanošenja kako biste mu odvratili pažnju i spriječili mogućnost lizanja tretiranog područja. Ukoliko Vaš pas pokaže znakove pospanosti, budite svjesni da znakovi prolaze sami od sebe unutar nekoliko sati. Usprkos tome, ponekad znakovi mogu potrajati duže vrijeme. Jedna od djelatnih tvari djeluje kao i trankvilanti koji se redovno koriste u veterinarskoj medici prilikom dijagnostičkih pretraga ili lakših zahvata. Ne oklijevajte i nazovite nas ukoliko ste previše zabrinuti. Možemo ubrzati oporavak koristeći poseban proizvod za tu namjenu.
DDL ZAGREB d.o.o.
Sjedište tvrtke: Abramovićeva 11, 10010 Zagreb, Hrvatska
Operativno distributivni centar: Kovinska 11, 10090 Zagreb (Jankomir), Hrvatska
Telefon: +385 1 3017 011
Faks: +385 1 3017 012
Mail: info@ddlzagreb.hr