GeneraGenera je tvrtka s više od 110 godina tradicije i iskustva u proizvodnji veterinarskih lijekova. Raznovrstan portfelj Genera Grupe uključuje veterinarsko-medicinske proizvode, vitaminsko-mineralne dodatke prehrani, humane lijekove, dezinficijense za humanu i veterinarsku upotrebu te proizvode za zaštitu bilja.


Danas je Genera jedina proizvodna kompanija u Hrvatskoj koja se bavi različitim poslovanjima usmjerenima na zaštitu zdravlja čovjeka, životinja i okoliša te koja primjenjuje i promovira koncept Jedno zdravlje. Ovaj koncept promiče važnost zajedničke multidisciplinarne suradnje na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini radi postizanja optimalnog zdravlja ljudi, životinja i okoliša. Koncept Jedno zdravlje podupiru međunarodne organizacije poput Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) i Organizacije za  hranu i poljoprivredu (FAO) koje već niz godina prepoznaju blisku socijalnu i ekološku međuovisnost ljudi, životinja i okoliša.
 

Genera je nositelj dva GMP-certifikata (certifikata dobre proizvođačke prakse) kojima se dokazuje usklađenost proizvodnih procesa i sustava upravljanja kvalitetom s najstrožim zahtjevima europskih regulatornih tijela. U svakodnevnom radu Genera teži provoditi sve poslovne aktivnosti u skladu s najuspješnijim europskim korporativnim praksama i promiče društveno odgovorno poslovanje.


U ožujku Genera izlazi na tržište s   novom paletom veterinarsko-medicinskih proizvoda i dodataka prehrani namijenjenih kućnim ljubimcima. Ulaskom u segment kućnih ljubimaca, Genera želi postati relevantna i konkurentna kompanija na tržištu male prakse u Hrvatskoj i regiji te ponuditi visokokvalitetnu, cjelovitu paletu proizvoda namjenjenih kućnim ljubimcima. Ovom paletom Genera želi ponuditi pouzdane i učinkovite proizvode s kojima će doktor veterinarske medicine moći provoditi suvremene protokole liječenja.


 Facebook stranice: